Apel za pomoć pri nabavci proteze za studentkinju Bojanu Ćorilić

30. Novembar 2016

Dragi studenti,
upućujemo vam apel za pomoć pri nabavci proteze za našu studentkinju Bojanu Ćorilić koja je zadobila teške telesne povrede od metaka u masakru u Žitištu zbog čega joj je amputirana leva noga. Pored toga doživela je i povredu desne ruke koju slabo može da pomera nakon nesreće. Njen dalji oporavak isključivo zavisi od nabavke proteze koja bi joj omogućila da ponovo stane na noge i samostalno obavlja sve poslove i nastavi sa „normalnim“ životom i studijama.

Bojana ima 21 godinu i uspešna je studentkinja studijskog programa Softverskog inženjerstva i informacione tehnologije sa prosekom 9,10.

Za nabavku proteze potrebno je skupiti 60.000 eura.

Na Fakultetu tehničkih nauka studira 14000 studenata. Ukoliko bi se svaki student odrekao samo jedne kafe sakupio bi se značajan iznos sredstava. Zaposleni na Fakultetu tehničkih nauka su se već pridružili akciji i pomogli Bojanin oporavak.

Kada se dešavaju velike tragedije, svi se pitamo šta smo mogli da učinimo i šta možemo da učinimo? Okupimo se zajedno da obezbedimo Bojani brz povratak na Fakultet i svetliju budućnost.

Donatorske kutije u koje možete ostaviti vaše priloge se nalazi na pultu kod studentske službe i kod biblioteke.

Predmet: