Konferencija: Data Science Conference 3.0

7. Novembar 2017

Data Science Conference 3.0 (skraćeno: DSC 3.0) http://www.datasciconference.com/
održaće se 21. i 22. novembra u Belexpocentru i Holiday Inn-u u Beogradu. Kroz konkretne primene u različitim domenima kao što su biomedicina, gaming industrija, telekomunikacije, bankarstvo, menadžment, marketing i slično biće prikazane neke od najnovijih metoda u oblastima poput machine learning-a, artificial intelligence, blockchain, big data, predictive analytics, data monetization, optimization, data visualization, deep learning, data lake i mnogih drugih.

Šta sve DSC 3.0 nudi studentima Fakulteta Tehničkih Nauka:

Organizatori konferencije upućuju poziv studentima FTN-a da posete ovu konferenciju u periodu 21-22. novembar 2017. Prvih 10 studenata koji se budu javili na dsc.info@isn.rs sa naslovom ''Prijava za besplatne studentske karte - FTN'', dobiće mogućnost besplatne kotizacije – boravka na konferenciji.

Uporedo sa predavanjima biće održane dve besplatne radionice čiji će fokus biti na realnim problemima u okviru nauke o podacima:

1. Data Flow in Data Science Research

Sadržaj radionice, održane od strane TeleSign-a, biće fokusiran na manipulaciju sirovim podacima, izvlačenje vrednosnih informacija, otkrivanje zanimljivih obrasaca u podacima i finaliziranje celog procesa kreiranjem efektivnog modela prediktivnog rešenja. Radionica će trajati oko 6 sati i biće održana na srpskom jeziku 21. novembra u okviru DSC 3.0.

2. Classification problems in e-commerce

Na ovoj radionici, održane od strane Enetel Solution, učesnici će dobiti set klikova dobijenih tokom normalne sesije na e-commerce sajtovima od strane kupaca i cilj će biti da se predvidi da li će kupac kupiti nešto ili ne. Učesnici će dobiti podatke od e-commerce prodaje, koja uključuje sesije, artikle, kategorije i vremenske intervale, kao i informacije o kupljenim artiklima. Tokom ove radionice ćete se upoznati sa stvarnim problemima klasifikacije, proći kroz preporučene korake klasifikacije, kao i rešiti izazov na pripremljenim skupovima podataka. Radionica će trajati oko 6 sati i biće održana na srpskom jeziku 22. novembra u okviru DSC 3.0.

Više informacija o radionicama kao i forme za prijave možete naći na sledećem linku:
http://datasciconference.com/workshops.php

Učešćem u radionicama omogućuje se i besplatan ulaz na Konferenciju. Rok za obe prijave je 10. novembar.

Više informacija o predavanjima i predavačima možete naći na sledećem linku:
http://datasciconference.com/speakers.php

Predmet: