BI & DW projekti u velikim poslovnim sistemima - metode i tehnologije, praktična iskustva i izazovi

7. Decembar 2012

U okviru nastave na master studijama iz predmeta Sistemi skladišta podataka, uz podršku kompanije COMBIS (www.combis.hr), biće održano predavanje:

BI & DW projekti u velikim poslovnim sistemima - metode i tehnologije, praktična iskustva i izazovi

Predavači:

Ivona Žagar, COMBIS d.o.o., Zagreb
Dejan Pervulov, COMBIS - IT usluge d.o.o., Beograd

Koleginica Ivona Žagar obavlja u kompaniji COMBIS funkciju poslovnog analitičara, senior konzultanta za implementaciju sustava za upravljanje poslovnim učincima, te voditelja Hyperion projekata iz područja financijskog, osiguravajućeg, telekomunikacijskog i industrijskog sektora. Certificirani je konzultant za implementaciju Oracle Hyperion Planning produkata. U Hrvatskoj elektroprivredi, radila je na poziciji stručnjaka za strateške rizike.

Kolega Dejan Pervulov zadužen je u kompaniji COMBIS za tehničku implementaciju sistema za podršku poslovnom odlučivanju baziranih na Oracle EPM paleti proizvoda. Fokusi interesovanja: ERP sistemi, sistemi za akviziciju, skladištenje i analizu velikih količina podataka, kao i primena Business Intelligence sistema u finansijskim institucijama, prodaji i telekomunikacionoj industriji. Značajno iskustvo u Data Warehouse, Business Intelligence i CRM projektima koji su realizovani korišćenjem tehnologija različitih proizvođača, među kojima su Cognos, Microsoft, IBM i Oracle.

Mesto predavanja:

FTN, Nastavni blok, učionica 204

Termin predavanja:

sreda, 5. decembar 2012., 11.00 – 13.00

Pozivam sve zainteresovane studente i kolege da prisustvuju ovom predavanju.

Ivan Luković,
predmetni nastavnik

DodatakVeličina
Combis.pdf4.31 MB
Predmet: