Računarski sistemi visokih performansi

osnovni podaci

Nastavnici:
Veljko Petrović pveljko(AT)uns.ac.rs
Konsultacije:
Četvrtak 14:30, NTP 330


Asistenti:
Petar Trifunović p.trifunovic(AT)uns.ac.rs

nastavni plan

[HPC] Termini odbrane projekata

Računarski sistemi visokih performansi - 18. Januar 2023

Poštovane koleginice i kolege,

U prilogu obaveštenja nalazi se spisak studenata po terminima za odbrane projekata iz predmeta Računarski sistemi visokih performansi. Na odbranu je potrebno doneti odštampanu verziju seminarskog rada (crno-bela, obostrana štampa, proizvoljan povez). Odbrana će se održati u kancelariji NTP-321. Zamene po terminima su dozvoljene, dokle god svi termini ostanu popunjeni.

[HPC] Termin odbrane projekata

Računarski sistemi visokih performansi - 29. Decembar 2022

Poštovane koleginice i kolege,

[HPC] Detalji o izradi projekta

Računarski sistemi visokih performansi - 18. Decembar 2022

Poštovane koleginice i kolege,

[HPC] Rezultati testa T1234

Računarski sistemi visokih performansi - 13. Decembar 2022

Poštovane koleginice i kolege,

U prilogu obaveštenja nalaze se rezultati testa T1234 iz predmeta Računarski sistemi visokih performansi. Za uvid u radove možete se obratiti predmetnom asistentu putem mejla (adresa trifunovic.e24.2021@uns.ac.rs).

[HPC] Zadaci i prezentacija za pripremu za t1234

Računarski sistemi visokih performansi - 30. Novembar 2022

Poštovane koleginice i kolege,

U repozitorijumu predmeta, u direktorijumu vezbe/vezba7, postavljeni su potrebni materijali za pripremu za test t1234. U navedenom direktorijumu nalazi se prezentacija sa pojašnjenjima zadataka za pripremu, dok se u odgovarajućim poddirektorijumima nalaze zapakovani zadaci i rešenja.

[HPC] Termin testa T1234

Računarski sistemi visokih performansi - 22. Novembar 2022

Poštovane koleginice i kolege,

Test T1234 iz predmeta Računarski sistemi visokih performansi održaće se u ponedeljak, 5.12.2022., u terminu računarskih vežbi (7:00 - 9:30). Test će obuhvatati celine obrađene na vežbama vezane za paralelizaciju korišćenjem OpenMP programskog interfejsa.

Takođe, u repozitorijumu predmeta, u direktorijumu za vežbe, možete pronaći ažuriranu uvodnu prezentaciju sa detaljnijim objašnjenjem načina polaganja predispitnih obaveza.

Pomoćne skripte i zapakovani zadaci

Računarski sistemi visokih performansi - 5. Novembar 2022

Poštovane koleginice i kolege,

U repozitorijumu predmeta, na putanji "Vezbe/hdf5Utils" možete naći Python skripte koje vam mogu pomoći pri radu sa velikim vektorima i matricama zabeleženim u datotekama u hdf5 formatu. Tamo se nalazi skripta za generisanje matrica u ovom formatu, kao i skripta za proveru tačnosti rezultata koje generišu vaši programi. Takođe, na istoj putanji možete pronaći i .md fajl sa kratkim uputstvom za korišćenje skripti.

Otkazivanje ispita

Operativni sistemi i konkurentno programiranje - 16. Mart 2020

Studenti se obaveštavaju da, do daljnjeg, neće biti ispita i konsultacija na Operativnim Sistemima i Konkurentnom Programiranju, kao ni na Računarstvu Visokih Performansi. Ako to bude bilo moguće, ispiti će se održati elektronskim putem. Detalji slede preko ovog servisa kada se relevantne odluke budu donele na nivou uprave.

Консултације код Горане Гојић

Računarski sistemi visokih performansi - 18. Novembar 2019

Редовне консултације 18.11. код Горане Гојић се померају са 18ч на 19:15ч.

Rezultati predispitnih obaveza za predmet Računarski sistemi visokih performansi (HPC) u školskoj 2018/2019 godini

Računarski sistemi visokih performansi - 25. Maj 2019

 Uz ovu vest se nalazi priložen spisak predispitnih bodova za predmet Računarski sistemi visokih performansi (HPC) u školskoj 2018/2019 godini. Studenti zainteresovani za polaganje usmenog treba da se jave, kada su zainteresovani, na pveljko@uns.ac.rs da bi se ugovorio termin. Na istu adresu treba da se jave i u slučaju prigovora na broj bodova ili bilo kakvo pitanje ili konsultacije. 

Materijali za prvi četiri nastavne jedinice

Računarski sistemi visokih performansi - 29. Oktobar 2018

 Uz ovu poruku su priključeni slajdovi u PDF formi za prve četiri nastavne jedinice koje će biti obrađene zaključno sa 29.10.2018.